Cruisein
הרשמה לניוזלטר
דירוג אוניות
  • Facebook
  • YouTube
  • Instagram
  • ראשי
  • חדשות
  • אניות קרוזים
  • יעדים
  • שיט נהרות
  • טיפים
  • דילים
  • דרושים
  • מיקום אניות
  • ראשי
  • חדשות
  • אניות קרוזים
  • יעדים
  • שיט נהרות
  • טיפים
  • דילים
  • דרושים
  • מיקום אניות
Cruisein
  • ראשי
  • חדשות
  • אניות קרוזים
  • יעדים
  • שיט נהרות
  • טיפים
  • דילים
  • דרושים
  • מיקום אניות
  • ראשי
  • חדשות
  • אניות קרוזים
  • יעדים
  • שיט נהרות
  • טיפים
  • דילים
  • דרושים
  • מיקום אניות
ראשי » חדשות » ברצלונה עם חוסה פיזארו: מסע טאפאס אל לב בירת קטלוניה

ברצלונה עם חוסה פיזארו: מסע טאפאס אל לב בירת קטלוניה

עוזי בכר 17 בספטמבר 2025 6:56 אין תגובות

מהשווקים הצבעוניים ועד הברים האינטימיים, השף הספרדי הנודע חוסה פיזארו – גיבור האוכל המקומי של P&O Cruises – מוביל אותנו דרך סמטאות ברצלונה למסע טעימות שמחבר בין טעמים, היסטוריה ואמנות

ברצלונה עם חוסה פיזארו: מסע טאפאס אל לב בירת קטלוניה חוסה פיזארו – גיבור האוכל המקומי של P&O Cruises. צילום החברה

השף הספרדי הנודע חוסה פיזארו (José Pizarro) – גיבור האוכל המקומי של P&O Cruises – מוביל אותנו דרך סמטאות ברצלונה למסע טעימות שמחבר בין טעמים, היסטוריה ואמנות. עם תשוקה עזה למטבח מולדתו ושאיפה לחלוק אותה עם אורחי האוניות Arvia ו-Iona, הוא חושף בפנינו את העיר כפי שרק מקומי אמיתי יכול.

חוסה פיזארו – סנדק הבישול הספרדי

חוסה פיזארו, מהשפים הספרדים המוכרים ביותר בבריטניה, הוא בעל חמש מסעדות מצליחות בלונדון ועוד שתיים בספרד. למרות שהוא חי בלונדון כבר למעלה משני עשורים, האהבה שלו למולדתו ולמטבח הקטלוני נותרה חזקה כשהייתה. פיזארו נודע כ”סנדק הבישול הספרדי” ובשיתוף פעולה עם P&O Cruises הוא מציע לאורחים בסיפונן של Arvia ו-Iona טעימה אמיתית מספרד – עם תפריט טאפאס ייחודי ב-The Glass House.

לה בוקריה: חגיגה לכל החושים

את הסיור הקולינרי בברצלונה קשה להתחיל במקום אחר מלבד שוק לה בוקריה, השוק הססגוני בלה רמבלה. בין מאות דוכנים של פירות, ירקות, דגים, בשרים וממתקים, מוביל אותנו חוסה לבר הפינוטקסו האגדי. שם, לצד סוחרי השוק המקומיים, אנחנו פותחים את היום עם קפה ושויקסו – מאפה מטוגן מצופה סוכר, ממולא בגרידת לימון וקינמון.

שוק לה בוקריה בברצלונה. צילום עוזי בכר

הרובע הגותי: מסורת שנשמרת בלה פלאטה

מההמולה הצבעונית של השוק אנו ממשיכים לרובע הגותי, שם הזמן כאילו עמד מלכת. לה פלאטה (La Plata) – מסעדה משפחתית שהוקמה ב-1945 – התפריט לא השתנה מעולם. על הבר הקטן מונחות מנות פשוטות אך מלאות נשמה: דגים מטוגנים שלמים, בוטיפארה קטלונית, אנשובי בשמן זית, עגבניות מרוסקות על לחם וסלט קיצי רענן. החוויה היא טעם אותנטי של ברצלונה, ללא פשרות.

סנט אנטוני: טאפאס עם טוויסט

התחנה הבאה היא סנט אנטוני – שכונה תוססת עם שוק אוכל מקורה שהוקם במאה ה-19. כאן עוצרים בפפה טומאטה (Pepa Tomate), מסעדה מודרנית עם עיצוב תעשייתי. חוסה מתעקש שלא נוותר על פטאטאס בראבס (patatas bravas) “המושלמות” ועל פידואה (fideuà) – הגרסה המקומית לפאייה, עם פסטה דקה במקום אורז. מנה עשירה בטעמים ומרקמים שמייצגת את היצירתיות של המטבח הקטלאני.

פובלה סק: שעה של ורמוט בקימט וקימט

בשעות אחר הצהריים אנחנו מגיעים לפובלה סק, שכונה היסטורית למרגלות מונז’ואיק. כאן מתקיימת “שעת הוורמוט” – טקס חברתי מסורתי של שתיית אפריטיף. בקימט וקימט (Quimet & Quimet), בר אינטימי עם מדפים עמוסים במאות בקבוקים, אנחנו טועמים ורמוט מתוק-מלוח תוצרת בית על קרח, בליווי מונטדיטו קטן (montadito) כריך קטן עם אנשובי וזיתים. רגע פשוט ומושלם של ברצלונה אמיתית.

אל ראוול: סיום אלגנטי בדוס פברוטס

תחנת הסיום היא אל ראוול – שכונה שהייתה בעבר ידועה כרובע החלונות האדומים וכיום מהווה מרכז תרבותי ואמנותי. במסעדת דוס פברוטס (Dos Pebrots), בעלת עיצוב מינימליסטי, מוגשות מנות ים תיכוניות מסורתיות בפרשנות מודרנית: קלמארי עם פפריקה ושמן זית, וסלט מרהיב עם פרחים אכילים, צלפים ובשר עגל. במרחק קצר משם נמצא מוזיאון MACBA, מה שממחיש עד כמה אוכל ואמנות משולבים כאן זה בזה.

לסיים עם ברצלונה בלב

כשהשמש שוקעת על העיר, חוסה מסכם את היום בפשטות: “הדרך היחידה להבין עיר באמת היא דרך האוכל שלה”. ואכן, דרך טאפאס, וורמוט וסיפורים אישיים, ברצלונה מתגלה לא רק כיעד קולינרי אלא גם כחוויה תרבותית שלמה – חוויה שפיזארו ממשיך לחלוק גם על גבי אוניות הקרוז של P&O Cruises.

האונייה Iona של חברת P&O Cruises המונעת באמצעות גז טבעי נוזלי. צילום החברה

ברוכים המצטרפים לקבוצת הפייסבוק ״קרוז חלום של הפלגה״ – הייחודית בעולם הקרוזים. למעלה מ-16,000 חברים

הצטרפו לקבוצת הוואטסאפ “קרוז אין-חדשות חמות מהים”

חפשו אותנו גם בטלגרם

כתובת מקוצרת לכתבה זו: https://www.cruisein.co.il?p=118077

אולי יעניין אתכם גם

  • תאגיד קרניבל יצמצם ב-9% את קיבולת האוניותתאגיד קרניבל יצמצם ב-9% את קיבולת האוניות
  • חברת P&O Cruises החלה בבניית אונייה חדשהחברת P&O Cruises החלה בבניית אונייה חדשה
  • P&O Cruises: ינואר של שיאים חדשים ומבצעיםP&O Cruises: ינואר של שיאים חדשים ומבצעים
  • P&O Cruises: מבצע בלאק פריידי של עד 300 ליש”ט הנחה לחדרP&O Cruises: מבצע בלאק פריידי של עד 300 ליש”ט הנחה לחדר
  • קיונארד: “היסטוריה עשירה, מסורת, שירות איכותי ואווירה טובה”קיונארד: “היסטוריה עשירה, מסורת, שירות איכותי ואווירה טובה”
תגיות:
P&O Cruises חוסה פיזארו
« פוסט קודם
פוסט הבא »

השארת תגובה

ביטול

חייבים להתחבר כדי להגיב.

 
CRUISE IN
  • ראשי
  • אודות
  • צור קשר
  • תקנון
  • הצהרת נגישות
  • תקנון, תנאי שימוש ומדיניות פרטיות
הרשמה לניוזלטר

הירשמו עכשיו לניוזלטר שלנו כדי להשאר מעודכנים


בהרשמתי הנני מקבל/ת את תנאי האתר ומאשר קבלת תכנים הכוללים עדכונים בדבר מבצעים וחומרים פרסומיים לכתובת המייל שלי

קטגוריות
  • חדשות
  • אניות קרוזים
  • יעדים
  • שיט נהרות
  • טיפים
  • דילים
  • דרושים
מערכת לבניית אתרים
Go to mobile version
דילוג לתוכן
פתח סרגל נגישות

כלי נגישות

  • הגדל טקסט
  • הקטן טקסט
  • גווני אפור
  • ניגודיות גבוהה
  • ניגודיות הפוכה
  • רקע בהיר
  • הדגשת קישורים
  • פונט קריא
  • איפוס