עם השקת Four Seasons I בשנת 2026, הרשת מביאה לים את שורת השפים עטורי כוכבי המישלן שלה — מתפריטים בהשראת יעדים ועד חוויות טעימות אקסקלוסיביות בסגנון אומקסה
פור סיזנס (Four Seasons) מרחיבה את אמנות האירוח גם אל הים. לקראת השקת היאכטה הראשונה שלה, Four Seasons I, המתוכננת לשנת 2026, הרשת הכריזה על תוכנית קולינרית בינלאומית חדשה שתאחד בסיפון שפים עטורי כוכבי מישלן ממסעדות הדגל שלה ברחבי העולם. מדובר בחוויה שתציב סטנדרט חדש לאוכל בים – חיבור בין שורשים קולינריים אזוריים, יצירתיות מודרנית ויוקרה חסרת פשרות.
במסגרת היוזמה, שתיקרא “תוכנית שף הבית” (Chef-in-Residence Program), יארחו הפלגות נבחרות ב- Four Seasons I שורה של שפים מובילים ממסעדות פור סיזנס ברחבי העולם. כל אחד מהם יוביל חוויות טעימה ייחודיות, בהשראת המטבח המקומי של יעד ההפלגה.
המהלך, כך לפי הודעת החברה, נועד להרחיב את הסטנדרטים הקולינריים של פור סיזנס גם אל תחום השייט. “מצוינות קולינרית תמיד הייתה עמוד תווך בחוויית פור סיזנס,” אמר בן טרוד (Ben Trodd), מנכ”ל Four Seasons Yachts. “עם השקת היאכטה הראשונה שלנו, אנו לוקחים את המורשת הזו לאופקים חדשים, ויוצרים הצעה שאין לה מתחרים בעולם הים.”

בראש התוכנית עומדים השף הראשי ארמנדו פרמן טולדו (Armando Ferman Toledo) והשף דה-קולינרי ג’רארדו אקונזו (Chef de Cuisine Gerardo Acunzo), אשר יפקחו על כל מערך המטבחים באונייה. טולדו, ששימש במטבחים עטורי כוכבי מישלן ברחבי אירופה, מתמחה במטבח עילי איטלקי וישגיח על 11 מסעדות וברים שונים, בהם Terrasse בהשראה ים-תיכונית ו-Miuna – מסעדת אומקסה אינטימית. “המשימה שלנו היא ליצור חוויה שחורגת מעבר לארוחה,” הסביר טולדו. “כל תפריט נולד מהשראה של מסלול, תרבות ומרכיב עונתי.”
אקונזו, בעל ניסיון של מעל ל-13 שנים במסעדות עילית באירופה ואסיה, ינהל את “Sedna” – חדר האוכל המרכזי של היאכטה. הוא מתאר את תפקידו כ“הזדמנות לייצר דיאלוג בין תרבויות דרך אוכל”, ומדגיש את הרצון “לאתגר את הציפיות לגבי מה שאפשרי בים.”
שפים אורחים מכל קצוות העולם
בין האורחים הראשונים בתוכנית ניתן למצוא את השף לוקה פיסקצי (Luca Piscazzi), ממסעדת Pelagos שבמלון Four Seasons Astir Palace באתונה. פיסקצי יוביל שתי הפלגות בים התיכון ובאיים היווניים, ויציג תפריטים המבוססים על תוצרת עונתית מקומית וחדשנות טכנית.
אליו יצטרף השף גיום גליוט (Guillaume Galliot), המוביל את Caprice – מסעדת שלושה כוכבי מישלן במלון Four Seasons Hong Kong. גליוט ייקח את ההובלה בשייט יולי 2026 לאורך החוף הדלמטי, שם יגיש פרשנות עדינה ומודרנית למטבח הצרפתי.
עוד בתוכנית: פאולו לבציני (Paolo Lavezzini) ממסעדת Il Palagio שבמלון Four Seasons Hotel Firenze, ויוריק טישה (Yoric Tièche) ממסעדת Le Cap שבמלון Grand-Hôtel du Cap-Ferrat בצרפת. כל אחד מהם יחתום על סדרת ארוחות טעימה ואירועי אוכל אינטימיים לאורחי הספינה.
חגיגה של תרבות, עונה ויעד
בפור סיזנס מדגישים כי התוכנית נועדה “להפוך כל הפלגה למסע קולינרי”. התפריטים יתחדשו בהתאם לנתיבי השייט, לשווקים המקומיים ולחומרי הגלם הטריים בכל נמל עגינה.
“זוהי זכות לשתף פעולה עם צוות שפים בינלאומי בתוכנית השף הבית שלנו,” מסכם השף אקונזו. “המטרה שלנו היא לגלם את מהותה של פור סיזנס גם בים — שילוב של אמנות, גיוון ורוח גילוי.”
ברוכים המצטרפים לקבוצת הפייסבוק ״קרוז חלום של הפלגה״ – הייחודית בעולם הקרוזים. למעלה מ-16,000 חברים
הצטרפו לקבוצת הוואטסאפ “קרוז אין-חדשות חמות מהים”
חפשו אותנו גם בטלגרם
כתובת מקוצרת לכתבה זו: https://www.cruisein.co.il?p=118691





