מייקל סטנדבאך, סגן נשיא מזון ומשקאות בחברה ציין כי 80 סוגים שונים של דגים מ-60 יעדים ברחבי העולם יהיו זמינים לנוסעים. מדובר בדגים טריים המגיעים מהים לצלחת תוך פחות מ-48 שעות
חברת הקרוזים היוקרתית הולנד אמריקה ליין (Holland America Line), מקבוצת קרניבל, השיקה ‘תוכנית דגים טריים עולמית’ (Global fresh fish program), לפיה חברת השייט תציע כ-80 סוגים שונים של דגים מ-60 יעדים ברחבי העולם.
מייקל סטנדבאך (Michael Stendebach), סגן נשיא מזון ומשקאות בחברת הולנד אמריקה ליין ציין כי מדובר בדגים טריים (דג שיניים פטגוני ובוניטו מדרום אמריקה, ברמונדי וסלמון טנזני מאוסטרליה, מקרל מצפון האוקיינוס האטלנטי ועוד) המגיעים מהים לצלחת הנוסעים תוך פחות מ-48 שעות.
במקביל, ציין סטנדבאך כי חברת השייט עושה מאמצים לא להשיג סוגים מסוימים שאינם נחשבים בני קיימא או סובלים מדיג יתר, כולל סרטן מלך אלסקה. הדגים הטריים מוצעים ללא תשלום נוסף בחדרי האוכל הראשיים.
הולנד אמריקה ליין מינתה את השף מסהארו מורימוטו (Masaharu Morimoto ) כשגריר הדגים הטריים שלה. בנוסף, הוא יפתח מסעדה עצמאית באונייה Nieuw Amsterdam בשם Morimoto By Sea. בתפריט יושם דגש על מנות דגים טריות, מנות בהשראה אסייתית ומשקאות פרי יצירתו של השף. מחיר הארוחה במסעדה יהיה 55$ בתוספת 18% שירות.
המנות הייחודיות של Morimoto זמינות גם בחדרי האוכל של אוניות הצי וכוללות דג בקלה טרי, זנבות לובסטר, הליבוט טרי עם ירקות בסגנון אסייתי, שרימפס ברוטב סקאלופ ועוד. קונספט של מסעדת פופ-אפ תושק בכל אוניות הצי עד תחילת 2024 ותציע דגים שלמים מטוגנים, שרימפס בסגנון מורימוטו, לובסטר מיין, שקדי בקר צלויים ברוטב פטריות בסגנון יפני, טריאקי עוף ג’ידורי ועוד. זאת לצד, משקאות אלכוהוליים כמו מורימוטו ברוט רוז, יינות וסאקי.
הולנד אמריקה ליין הניחה את הבסיס לתוכנית הדגים הטריים שלה באלסקה, שם האוניות מציעות יותר מ-2,000 פאונד של סלמון אלסקה, 1,000 פאונד של בקלה אלסקה, 800 פאונד של הליבוט אלסקה, 500 פאונד של דגי סלע אלסקה ועוד בכל שייט.
לפרטים נוספים: טופ קרוז – נציגים בישראל של הולנד אמריקה ליין. טלפון – 035284010 , [email protected]
ברוכים המצטרפים לקבוצת הפייסבוק ״קרוז חלום של הפלגה״ – הייחודית בעולם הקרוזים
כתובת מקוצרת לכתבה זו: https://www.cruisein.co.il?p=109506